Algemene info

Het “Waalschip” is een bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit bedrijfsruimten en kantoorruimten, plaatselijk bekend als Albert Plesmanweg 37 – 43 te (3088 GB) Rotterdam.

Sinds 2022 heeft het Waalschip een nieuwe eigenaar, die de komende jaren fors zal investeren in verbetering van de kwaliteit, uitstraling en verduurzaming van het gebouw. Waaronder een verbetering van het Energielabel van C naar A.

Het Waalschip beschikt over diverse gemeenschappelijke faciliteiten zoals een receptie en vergaderruimten. Huurders kunnen hiervan zonder extra kosten gebruik maken (op basis van een fair-use policy).

De kantoorruimten zijn verdeeld op de begane grond tot en met de derde verdieping en zijn gesitueerd aan de voorzijde van het complex. Het gebouw biedt een brede variatie aan zelfstandige (afsluitbare) kantoorruimten. Er zijn huurmogelijkheden vanaf een kantoorruimte van circa 40 m2 tot een volledig eigen kantoorvleugel van circa 500 m2. Tevens zijn er nog enkele archief/opslagruimten beschikbaar.

Op eigen terrein zijn voldoende parkeerplaatsen gesitueerd ten behoeve van huurders en bezoekers van het Waalschip. Daarnaast zijn er langs de openbare weg diverse (gratis) parkeerplaatsen beschikbaar.

Graag bekijken wij de mogelijkheden voor een passende ruimte op basis van uw wensen.

  • Central en gemeubileerde entree met receptie;
  • Gemeenschappelijke vergaderruimten (te reserveren);
  • Toiletgroep(en) per verdieping;
  • Pantry’(s) per verdieping;
  • Liftinstallatie;
  • Luchtbehandelingsinstallatie;

Locatie en bereikbaarheid 

Het gebouw is gelegen in het Waalhaven-Zuid gebied in de directe omgeving van met name bedrijven en instellingen die zich bezig houden met activiteiten die gelieerd zijn aan de haven en de transportsector. Gerenommeerde bedrijven als de Broekman Groep, VARO energy, Evergreen, Hapag Lloyd, Steinweg Handelsveem, C.H. Robinson en Samskip zijn reeds gevestigd in de directe omgeving.

De bereikbaarheid is zowel met eigen als met openbaar vervoer goed te noemen. Het bedrijventerrein Waalhaven Zuid ligt vrijwel direct aan de A15 centraal tussen de op- en afritten Pernis en Charlois. De A15 maakt onderdeel uit van de Ring Rotterdam. Daarnaast is het centrum van Rotterdam snel te bereiken via de Maastunnel. Het gebouw is middels het openbaar vervoer te bereiken met de bus. Er bestaat een directe verbinding met onder meer metrostations Zuidplein en Slinge